Hållbarhet

Hos oss har miljöpåverkan en stor betydelse i alla beslut vi tar och som kund är du automatiskt en del av allt det arbete vi gör för en mer hållbar framtid.

Det genomsyrar alla våra processer från produktutveckling, produktion till transporterna runt om i Norden och norra Europa. Det innebär också att vi arbetar med ständiga förbättringar för att produkterna vi tillverkar och säljer ska hålla hög kvalitet. Vårt mål är att utveckla våra produkter till att vara så miljövänliga som möjligt. Vi väljer därför så långt det är möjligt de råvaror som har bäst miljöprofil och följer självklart upp miljö- och lagkrav. Detta för att minska belastningen på miljön och människor hälsa.

Vi på Cleano Production arbetar för att våra rengöringsprodukter ska vara så miljövänliga som möjligt och nästan alla våra produkter har idag en eller flera miljömärkningar.

Kvalitet- och miljöcertifikat

Cleano Production är kvalitets- och miljöcertifierade enligt SS-EN ISO 9001 och 14001 samt godkända för ISO 22716.

Miljö- och allergimärkningar

Vi har lång erfarenhet och kunskap av miljö- och allergimärkningar. Vi kan hjälpa dig med ansökningar till nedanstående märkningar.

Bra miljöval

Bra miljöval är naturskyddsföreningens eget miljömärke och den enda miljömärkning i Sverige där kraven utformas av en miljöorganisation. Märkningen är ett av föreningens verktyg för att nå ett samhälle i balans med naturen där miljönytta, folkhälsa och global solidaritet sätts i främsta rummet.

Svanen

Svanen är en nordisk miljömärkning vilket innebär att de nordiska länderna har miljömärket Svanen gemensamt. Det statliga bolaget Miljömärkning Sverige ansvarar både för Svanen och EU-Blomman. Svanen miljömärker många olika produktgrupper. Bolaget arbetar utan vinstsyfte på uppdrag av regeringen. Kraven för Svanenmärkning beslutas gemensamt av de nordiska länderna.

Ecolabel

Ecolabel är Svanens motsvarighet i Europa. Kraven för märkningen tas fram av ansvariga organ i EU:s medlemsländer. Arbetet sker på uppdrag av EU-Kommissionen. EU-Blomman fungerar på samma sätt som Svanen.

Cradle to Cradle Certified™

Cradle to Cradle Certified™  är en produktcertifiering som gör en helhetsbedömning av företagets produkter – från råvara till färdig produkt. Cradle to Cradle tar ställning till hela processen, från början till slut. Den analyserar de råvaror som används, medarbetarnas villkor och mänskliga rättigheter, underleverantörer och processer för återanvändning.

Astma och allergiförbundet

Produkterna är fria från parfymämnen och innehåller heller inte allergener eller irriterande ämnen i sådan mängd att det finns några kända, medicinska rapporterade fall. En fullständig garanti kan inte ges att en produkt inte ger upphov till reaktioner hos enskilda individer, eftersom alla människor reagerar olika.

Om oss

Vi har en av Sveriges modernaste anläggningar för utveckling och produktion av kvalitetssäkrade hygien- och rengöringsprodukter.

Erbjudande

Vi utvecklar din idé och tar fram svenskproducerade tvätt- och rengöringsprodukterprodukter för den professionella och privata marknaden.

Kontakt

Har du en fråga till oss på Cleano Production eller behöver hitta någon av våra kontaktuppgifter?

Jobba hos oss

Har du frågor kring hur vi jobbar med rekrytering eller vill skicka i en intresseanmälan?